Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/wordpress/wp-content/themes/restimpo/functions/fe/widget-posts-default.php on line 9
Chinese astrologie: van Rat tot Everzwijn – Meilidezhongguo.com

Chinese astrologie: van Rat tot Everzwijn

De astrologie is een wetenschap die zich bezighoudt met de stand van de hemellichamen en de invloed daarvan op de aarde en op (het persoonlijke leven van) de mensheid. Waar de Westerse astrologie gebruik maakt van de twaalf sterrenbeelden om een horoscoop te kunnen duiden, bedient de Chinese astrologie zich van de volgende twaalf dierenkarakters: Rat, Os, Tijger, Kat, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Everzwijn.

Het jaar van de Rat

Zowel elk jaar als elk uur staat in het teken van een van de dierenkarakters: 2020 was bijvoorbeeld een Rat-jaar. De uren rond middernacht staan ook in het teken van de Rat. Elk dier beslaat namelijk twee uren van een etmaal. Op die manier kan de (geboorte)ascendant bepaald worden. Stel, iemand is geboren in een Tijger-jaar en kwam ‘s middags om kwart over twaalf – tijdens de uren van het Paard – ter wereld. Hij of zij is dan – astrologisch gezien – een ‘Tijger-Paard’.

Het Vuurpaard

Tevens maakt de Chinese astrologie gebruik van de vijf elementen water, vuur, hout, metaal en aarde. Elk element vergezelt eens in de zestig jaar een van de dierentekens. Zo was 1966 het jaar van het Vuurpaard en in 2026 zal wederom het Vuurpaard heersen: dat zou wel eens een onstuimig jaar kunnen worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *