Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/wordpress/wp-content/themes/restimpo/functions/fe/widget-posts-default.php on line 9
Feng Shui in de slaapkamer – Meilidezhongguo.com

Feng Shui in de slaapkamer

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie. In de interieurinrichting wordt van de leer van Feng Shui gebruik gemaakt om rust te creëren, met aandacht voor de balans tussen de tegenpolen yin en yang. De theorieën zijn erop gericht de energiestromen te reguleren en op een positieve manier te beïnvloeden. De slaapkamer is bij uitstek de ruimte in huis waar je tijd doorbrengt om rust te vinden en nieuwe energie op te doen. Daarom wordt Feng Shui vaak toegepast bij het inrichten van een mooie en rustgevende slaapkamer waarin je elke ochtend met hernieuwde krachten wakker wordt.

Rust en ruimte

Belangrijk voor rust in je slaapkamer en in je hoofd is een opgeruimd geheel. Haal overbodige spullen weg en zorg voor eenheid. Kies met zorg meubels die een functie hebben. Symmetrie in de vorm van dezelfde nachtkastjes en lampen aan weerszijden van het bed zal volgens de leer van Feng Shui de energiestromen een vrije doorgang geven. Om deze reden laat je ook de ruimte onder je bed vrij.

Kies speciale kleuren

Volgens de filosofie van Feng Shui kun je met kleur de energie toevoegen waar je behoefte aan hebt. Denk daarom goed na welke kleuren je kiest voor je muren en raambekleding. Een perfecte manier om een op jou afgestemde energiebalans te creëren is het kiezen van een mooi dekbedovertrek in precies de goede kleur. Pastelkleuren zorgen voor kalmte en een vredig gevoel en aardse kleuren dragen bij aan stabiliteit. Ben je op zoek naar een heldere en scherpe energie, kies dan voor grijs- en wittinten.

De plaats van je bed

Als je Feng Shui toepast is het belangrijk goed na te denken over de plaats van je meubels. Je wilt energiestromen op geen enkele manier belemmeren om zoveel mogelijk van de principes van deze filosofie te profiteren. De plek van je bed is dan ook heel belangrijk: zorg er altijd voor dat dit in het midden van een muur staat en dat je vanuit je bed de deur kunt zien. Eén aandachtspunt: je bed mag niet recht tegenover de deur staan. Gebruik eventueel een spiegel om toch de deur te kunnen zien.

Nieuwe energie

Koop bij voorkeur nieuw beddengoed en matrassen. Volgens de Feng Shui-filosofie wordt hierin veel energie opgeslagen, omdat we veel uren in bed doorbrengen. Eventuele negatieve energie is zelfs met een nieuwe inrichting moeilijk kwijt te raken. Voor een frisse start met hernieuwde energie is nieuw beddengoed volgens Feng Shui dan ook een vereiste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *