Chinese kerken in Nederland
De Chinese cultuur

Chinese kerken in Nederland

In de 2e eeuw voor Christus werd het Confucianisme de officiële staatsreligie in China, hoewel er van een ware godsdienst geen sprake was. De leer van Confucius is namelijk gebaseerd op een zestal sociaal-ethische regels die ten tijde van de Han-dynastie door het Chinese volk nageleefd dienden te worden.

Ofschoon de Chinese cultuur nog steeds een sterk Confucianistisch karakter vertoont, worden sinds 1982 – naast het Confucianisme en het traditionele Taoïsme – ook andere religies getolereerd in het land, zoals de Islam en het Christendom. De aanhangers van laatstgenoemde godsdiensten zijn echter in de minderheid.

De CCGN

In multicultureel Nederland wonen de meeste Chinezen in de grote steden, waar velen van hen werkzaam zijn in de horeca. Een aantal van deze mensen hebben zich aangesloten bij de Chinese Christelijke Gemeente in Nederland (de CCGN), een genootschap dat elke zondag kerkdiensten in het land organiseert. De CCGN-kerken zijn te vinden in Rotterdam, Delft, Arnhem, Utrecht, Amersfoort en Den Haag en worden goed onderhouden.

Het belang van optimaal ingerichte bestelbussen

Dankzij de producten die via https://www.worksystem.nl/bedrijfswageninrichting te verkrijgen zijn, kunnen de vrijwilligers die de onderhoudswerkzaamheden voor hun rekening nemen moeiteloos hun arbeid op locatie verrichten. De praktische gereedschapshouders en grote ladeblokken zorgen voor een optimale functionaliteit van hun bestelwagen.

Alle benodigde gereedschappen en andere (kostbare) materialen kunnen veilig en geordend vervoerd worden naar de plaats van bestemming, opdat niets zoekraakt of beschadigd wordt. Meer informatie over deze beproefde producten is op de website https://www.worksystem.nl/bedrijfswageninrichting te vinden.

Wekelijkse kerkdiensten

De diensten die ‘s zondags in de CCGN-kerken gehouden worden, zijn in het Chinees of in het Nederlands. Overigens zijn er altijd vertalingen van de kerkdienst beschikbaar. Omdat de Chinese kerkdiensten regelmatig voor een grote groep mensen gehouden worden, is het van groot belang dat de CCGN-kerkgebouwen in goede staat verkeren. De arbeiders die de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden verrichten zijn dik tevreden met hun optimaal ingerichte bestelbus – de producten die dit mogelijk maken zijn op de website https://www.worksystem.nl/bedrijfswagens te bestellen – omdat zij hun werk nu snel en met veel gemak kunnen uitvoeren.